luni, 21 septembrie 2015

Deratizarea te scapa de rozatoare!


Deratizarea este procedeul de starpire al soarecilor si sobolanilor, cu ajutorul tuturor metodelor, de la variante ecologice pana la metode chimice.
Este important de retinut ca deratizarea nu este doar o simpla operatiune, ci este un proces amplu  care are la baza mijloace de combatare dar si de preventie a rozatoarelor.

Pentru rezultate eficiente este indicat sa se apeleze la o firma autorizata de deratizare. In acest fel veti fi siguri de eradicarea soarecilor si a sobolanilor din orice spatiu.

Deratizarea  completeaza si celelalte operatiuni, curatenia si dezinfectia.

Tipuri de deratizare:


1.      Mijloace ecologice, deratizarea mecanica: se realizeaza cu ajutorul capcanelor, aparatelor cu ultrasunete etc.
2.      Mijloace chimice: se realizeaza cu ajutorul momelilor si a otravurilor speciale (rodenticide, raticide).

Ce fel de calitati trebuie sa indeplineasca un rodenticid pentru a fi eficient pentru o deratizare?
1.      Otrava trebuie sa fie toxica exclusiv pentru rozatoare.
2.      Timpul de actiune lent, ireversibil.
3.      Sa fie ademenitoare.
4.      Sa nu creeze imunitate.

 Deratizarea poate fi facuta in orice spatiu, atat pentru interior cat si in spatiile exterioare:
-          in interior: case, apartamente, cladiri de birouri, cabinete medicale, scari de bloc, restaurante, baruri, farmacii, scoli, gradinite etc.
-          in exterior: gradini, livezi si parcuri

Rozatoare nu doar ca produc pagube materiale imense, datorita apetitului extrem de mare pentru ros, dar pot fi purtatoare si de un numar incredibil de mare de boli. Aceste boli se transmit atat la om cat si la animale: turbarea, leptospiroza, pesta porcina, pseudopesta aviara, toxiinfectiile alimentare, teniazele, icter infectios, tularemia etc.

Soarecii  si rozatoarele in general isi marcheaza teritoriile cu secretii daunatoare pentru om. In cazul in care ai intrat in contact cu astfel de secretii va trebui sa efectuezi o dezinfectare a mainilor riguroasa.

Cu ajutorul tratamentelor de deratizare soarecii sunt eradicati intr-o perioada de 2-3 zile, iar sobolanii intr-o perioada de 5-7 zile.

Cum ne dam seama ca avem casa infestata de rozatoare?
Rozatoarele pot fi auzite, sau excremente ale acestora pot fi gasite in spatiul infestat. In acelasi timp puteti descoperi ambalaje de la alimente, deteriorate, mobilier ros sau chiar fire si fibre textile imprastiate.
Rozatoarele pot distruge toate materialele pe care le vor gasi intr-o incapere, totul pentru a-si construi cuiburi pentru viitoarele generatii. Durata lor de viata in salbaticie fata de cea intr-un mediu urban, este mult mai mica.
In mediul urban pot trai de la 18 pana la 24 de luni, pe cand in salbaticie abia daca ating varsta de un an.

2 comentarii: