marți, 28 iulie 2015

Cafeaua espresso, o noua savoare

Cafeaua este o bautura aromata obtinuta prin infuzarea boabelor de cafea macinate cu apa fierbinte, astfel obtinandu-se savuroasa bautura cu gust amarui. Daca insa doriti sa aveti aceasta savoare la superlativ in ceasca de cafea, atunci putei apela la un espresso , un sortiment special de cafea mai concentrata datorita modului unic si deosebit de preparare. Este mult mai tare si mai aromat decat cafeaua preparata in mod traditional, deci pentru cei care doresc acest tip de cafea, este ceea ce cauta.
Cafeaua normala se prepara in aparatele de cafea traditionale, adica ibricul sau filtrul de cafea, apa fierbinte picura peste cafeaua macinata si extrage esenta, obtinand astfel renumita bautura. De cealalta parte, cafeaua espresso este obtinuta tot din cafea macinata proaspat, dar apa clocotita este impinsa cu presiune prin cafeaua compacta din filtru. Bautura astfel rezultata, adica prin acest proces de folosire a presiunii, se numeste espresso. Diferenta este data de faptul ca cea din urma este o bautura mai groasa si cu multa crema deasupra.

O cafea espresso ar proprietati unice si nu poate fi obtinuta prin alta metoda de preparare. In parametri corecti prin presiune, cafea si apa fierbinte vom obtine cea mai buna cafea datorita aromei eliberate de crema densa si de parfumul boabelor proaspat macinate. Are o vascozitate  si un gust intens ce se pastreaza si dupa ce bautura este savurata, astfel ne va delecta simturile si va stimula creierul.

Daca doriti sa impresionati pe cineva cu un espresso reusit atunci trebuie sa stiti ca dupa ce aparatul l-a preparat, v-a trebui servit cum se cuvine. Daca cafeaua o serviti in cesti obisnuite de 240 ml, o cafea espresso nu poate fi servita decat intr-o ceasca speciala, mai mica, astfel incat sa puneti in ea in jur de 30 ml cafea cremoasa. De asemenea espresso se mai poate servi si cu lapte, pentru a intensifica gustul savuros de crema. Continutul de cofeina este mai mare intr-un espresso fata de acelasi volum de cafea. In speta o ceasca de cafea contine intre 80 si 185 mg de cafeina, in functie de tipul de cafea folosit si modul de preparare. De cealalta parte, cafeaua espresso contine intre 40 si 75 mg de cafeina. Deci daca vreti sa gustati aroma tare a unui espresso, dar sa aveti si taria unei cafele obisnuite, este necesar un espresso dublu.
Deci, cafeaua espresso contine nivelul de tarie a unei cesti de cafea obisnuita. Unii spun ca este o arta, o ceasca de bautura obtinuta prin trecerea sub presiune de apa calda a cafelei macinate reprezinta gustul intens, tare si cremos al unei cesti de cafea. Pentru o aroma inegalabila puteti combina cafea din diferite parti ale lumii, astfel veti obtine o explozie de arome intr-o singura ceasca, o noua savoare, un espresso incantator simturilor.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu